Administraţia Naţională de Meteorologie anunță temperaturi deosebit de scăzute în perioada 2-5 octombrie, ajungând până la minus 6 grade Celsius în depresiuni şi la munte, temperatura urmând să crească de luni, până la 20 de grade.
În intervalul menționat, vântul va avea intensificări temporare în regiunile estice, cu viteze de 45...50 km/h la rafală şi trecător, mai ales în zona litoralului, 60...70 km/h,iar temperaturile minime nocturne vor fi negative, îndeosebi în regiunile intracarpatice, favorizând local producerea brumei.
ANM precizează că până la ora miercuri, la ora 8.00, a fost valabil un cod galben de ploi pentru Bucureşti şi pentru judeţele Ilfov, Gorj, Vâlcea, Argeş, Teleorman, Dâmboviţa, Giurgiu, Călăraşi, Prahova, Ialomiţa, Buzău, Vrancea, Galaţi şi Brăila și că nu va mai emite avertizări pentru cantităţi mari de precipitaţii.
Institutul Naţional de Hidrologie a precizat, la rândul său, că în ultimele 36 ore au fost înregistrate depăşiri ale cotelor de atenţie pe râuri din judeţele Caraş-Severin, Prahova şi Buzău şi o singură depăşire a cotei de inundaţie în judeţul Constanţa, pe râul Corbu, iar pentru următoarele 24 ore sunt anticipate creşteri de debite în bazinele hidrografice Jiu, Olt Inferior, Vedea, Mureş Inferior şi bazinele superioare ale Argeşului şi Ialomiţei, dar fără depăşiri ale cotelor de atenţie.
Marţi a fost cel mai friguros 1 octombrie românesc din ultimii 80 de ani, înregistrându-se temperaturi extrem de scăzute (5-6 grade în Capitală) pentru această perioadă din an.
Până miercuri la ora 2.00, în Carpaţii Orientali şi estul Carpaţilor Meridionali, iar trecător şi în Subcarpaţii Moldovei, Transilvaniei şi Munteniei, precipitaţiile vor fi predominant sub formă de lapoviţă şi ninsoare, mai precizează meteorologii.
Administraţia Naţională de Me