Contractul pentru atribuirea serviciilor de deszăpezire pe drumurile naţionale din judetulSibiu nu au fost încă atribuit de Compania Naţională de Administrare a Drumurilor şi Autostrăzilor (CNADR).Până la finalizarea licitaţiilor, Prefectura Sibiu anunţă că intrevenţiile, în caz de ninsori, vor fi făcute de angajaţii Serviciului Drumuri Naţionale (SDN) companie care detine materiale de deszăpezire pe stoc.
"In cazul în care va ninge în judeţul Sibiu, Secţia Drumuri Naţionale (SDN) Sibiu, respectiv Societatea Drumuri şi Poduri SA a Consiliului Judeţean sunt pregătite cu utilaje de deszăpezire şi materiale antiderapante. De altfel, utilajele Secţiei Drumuri Naţionale au intervenit deja la Bâlea, unde a nins deja", precizează Prefectura Sibiu printr-un comunicat de presă.
Reprezentanţii Guvernului în teritoriu au precizat că în stocul SDN sunt de materiale de iarna trecută pe care le vor folosi la intrevenţii, respectiv 480 de tone de nisip şi peste 1.000 de tone de sare.
Chiar dacă la nivelul Prefecturii Sibiu se ştie faptul că la această oră nu există niciun contract semnat pentru atribuirea serviciilor de deszăpezite pentru DN-urile de pe teritoriul judeţului, nu s-au făcut precizări în acest sens, deşi au fost solicitate.
Pe motiv că administrarea drumurilor intra în atribuţia CNADR-ului, care derulează în acest moment licitaţia pentru atribuirea contractelor, oficialii Prefeturii Sibiu au refuzat să ofere informaţii şi au preferat să dea asigurări că la Sibiu se va putea interveni în caz de ninsoare.
Informările despre capacitatea de intrevenţie au fost facute în cadrul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Sibiu unde s-a s-a dezbătut şi promlema ploilor abundente. Primarii din judeţ au fost atenţionaţi să activeze comitetele locale de urgenţă şi să asigure permanenţa în primării, pentru a fi gata să intervină prompt în ca