Iarna şi-a intrat în drepturi mai devreme decât ne-am fi aşteptat, iar sistemul imunitar are nevoie de ajutor pentru a face faţă cu brio problemelor de sănătate specifice sezonului rece, mai ales că trecerea de la şlapi la fular s-a făcut extrem de rapid şi organismul nu a avut timp să se adapteze schimbărilor de temperatură. Un bun aliat al sistemului imunitar este Ceaiul roşu sau Rooibosul (n.r. - tufiş roşu), mai puţin cunoscut decât cel verde sau cel negru, însă la fel de eficient şi foarte bogat în antioxidanţi. Acesta conţine cantităţi importante de vitamina C, magneziu, calciu, potasiu, cupru, sodiu, fier, zinc şi mangan, scade nivelul colesterolului, combate constipaţia, detoxifică organismul, combate depresia, datorită polifenolilor pe care îi conţine, cu efect antiviral şi proprietăţi antibacteriene.
Ploaia, vântul puternic şi variaţiile de umiditate sunt factori care contribuie la scăderea imunităţii şi apariţia răcelii. Toamna este un sezon care favorizează alergiile, iar astmul este una dintre ele. O altă boala comună pentru această perioadă este ulcerul gastroduodenal, însă cu o prevenţie adecvată toate acestea ar putea fi evitate.
Ceaiul roşu sau Rooibosul este potrivit pentru această perioadă datorită beneficiilor sale, fiind cunoscut de mii de ani ca remediu pentru durerile de cap ce pot fi provocate de vremea schimbătoare, pentru insomnii, astm, probleme osoase, hipertensiune arterială sau alergii. Quercetin, un antioxidant puternic ce se regăseşte în ceaiul roşu, este cunoscut pentru prevenirea a numeroase boli. Acesta reduce tensiunea arterială şi înlătură radicalii liberi. Quercetinul ajută la scăderea nivelului de colesterol rău LDL şi creşterea colesterolului bun, în acest fel fiind protejat organismul de boli precum: ateroscleroza, infarct miocardic sau accident cerebral vascular. Datorită calităţilor sale antiinflamatoare, ceai