Amenajarea unui punct sanitar şi construcţia unei grădiniţe depind de bugetul local.
Din lipsă de fonduri, autorităţile locale de la Poienari nu au putut amenaja, în acest an, un punct sanitar în satul Săcăleni, cu peste 130 de gospodării. “Am promis localnicilor din Săcăleni că vom înfiinţa în satul lor un punct sanitar. 80% dintre sătenii din Săcăleni sunt oameni în vârstă, pentru care este foarte greu să vină la dispensarul din Poienari”, a explicat primarul comunei Poienari. Nici construcţia unei noi grădiniţe în satul Bunghi nu este încununată de succes. “Avem un proiect de construcţie a unei grădiniţe cu fonduri de la Banca Mondială. Fondurile sunt asigurate, dar Inspectoratul Școlar Judeţean nu a scos lucrarea la licitaţie”, a spus primarul Vasile Emil Dascălu.
Grădiniţa va fi construită în curtea şcolii primare din Bunghi şi va fi unitate componentă a Școlii Gimnaziale Poienari. Valoarea proiectului grădiniţei se ridică la 4.820.800 de lei, contribuţia autorităţilor locale fiind de 200.000 de lei, sumă folosită pentru montarea unui sistem de încălzire al clădirii. Grădiniţa va fi prevăzută cu trei clase, cu băi proprii, duşuri, precum şi cu cabinet medical.
Înfiinţarea unei serviciu pentru situaţii de urgenţă la Poienari, care să deservească partea de est a judeţului, este un alt proiect în aşteptare. Dacă, în celelalte cazuri, proiectele ţin de fonduri, în acest caz demararea acestuia depinde de o semnătură. “Clădirea în care vrem să înfiinţăm acest serviciu aparţine Direcţiei de Sănătate Publică. Cum imobilul este părăsit, am făcut demersuri către conducerea instituţiei pentru a-l prelua, dar nu am ajuns la un numitor comun”, a spus Vasile Emil Dascălu, primarul comunei Poienari.
Amenajarea unui punct sanitar şi construcţia unei grădiniţe depind de bugetul local.
Din lipsă de fonduri, autorităţile locale de la Poienari nu au pu