Administratia localã de la Petrila a implementat un proiect de 50 de miliarde de lei care nu are niciun rezultat concret. Este vorba de canalizarea din Cimpa care a costat administratia localã 50 de miliarde de lei, iar în urma finalizãrii lucrãrilor niciunul dintre locuitorii zonei nu s-au bransat la acest sistem. Acum, reprezentantii ApaServ Valea Jiului si cei ai primãriei Petrila cautã solutii pentru a pune în functiune canalizarea.
”Canalizarea din Cimpa este o investitie fãcutã de cãtre primãria orasului Petrila, alãturi de canalizare este fãcutã si o statie de epurare. Conform legilor românesti ele au trebuit date cãtre operatorul de apã, au fost preluate, ele nu au functionat si nu functioneazã.
În conditile în care noi am fãcut aceastã mare investitie cu canalizarea din Lonea, canalizarea din Cimpa cu cea din Lonea, iar statia de epurare o vom preda înapoi primãriei, dar încã nu avem niciun om legat la canalizarea din Cimpa cu toate cã au fost discutii cu oamenii, nu vor sã vinã si sã se lege si stau în continuare cu acele fose septice.
Vom mai avea încã odatã discutii. Pe de-o parte putem spune cã în anul 2013 este bine sã avem canalizare, este bine ca oamenii sã se ridice la nivelul de viatã din anul 2013 dar trebuie sã ne gândim cine a fost cu idea acestie canalizãri si dacã nu cumva au fost bani risipiti”, a declarat Costel Avram, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.
De cealaltã parte stã edilul orasului Petrila, Ilie Pãducel, care spune cã sistemul de canalizare din Cimpa este foarte util pentru cetãteni.
”Canalizarea din Cimpa este foarte utilã pentru cetãtenii de acolo, ne-a fost cerutã sã o facem, am fãcut-o, am obtinut cu greu banii de la Guvernul României, dar am
finalizat-o. Am predat-o în urmã cu un an de zile la ApaServ Valea Jiului care este singurul operator autorizat în Valea Jiului pentru gestiona