După ce a fost singurul consilier local care a participat la întâlnirea organizată de Coaliţia Rogerius cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari pe tema încălzirii la iarnă, dar şi "analizând de mai bine de o lună situaţia CET", PDL-istul Cristian Puşcaş a organizat, joi, o conferinţă de presă în cadrul căreia a cerut administraţiei locale lămuriri în privinţa mai multor aspecte legate de Electrocentrale.
Intitulându-şi intervenţia "InCE(r)Titudini în pragul iernii", Puşcaş a cerut în primul rând ca municipalitatea să informeze orădenii despre licitaţia pentru implementarea proiectului construirii noului CET pe gaz, ale cărui lucrări sunt estimate de 53 de milioane de euro, al cărui termen limită de depunere a ofertelor a fost prelungit cu 30 de zile.
"Aceste cauze sunt importante pentru orădeni pentru că pot genera consecinţe privind confortul termic în iernile viitoare. Prin devansarea încă de la bun început a termenului de depunere şi deschidere a ofertelor privind execuţia noul proiect al CET-ului pe gaz, în mod legitim punem sub semnul întrebării respectarea ulterioară a întregului calendar de lucrări", a spus PDL-istul, adăugând că, oricum, preţul gazelor naturale "se rostogoleşte alarmant" şi că este un lucru ştiut că până în 2018, acesta va fi de 2,6 ori mai mare.
Puşcaş cere şi ca reprezentanţii municipalităţii să spună clar dacă, potrivit prevederilor Autorizaţiei Integrate de Mediu, cazanele 5 şi 6 ale CET mai pot funcţiona din 31 decembrie 2013 sau, potrivit unor derogări, acestea mai pot lucra timp de 3 şi maxim 4 ani după acest termen. "Există o prevedere în legislaţie referitoare la această prelungire, dar nu îmi este clar deloc de când începe prelungirea", a comentat Puşcaş.
De asemenea, tot legat de CET, Puşcaş şi-a exprimat temerea că, în ciuda autorităţilor locale care au asigurat că gigacaloria nu va fi majorată în ac