Elevii din satul Ţandăra, comuna Goieşti, stau la ore în condiţii inumane. Pe coridorul unităţii de învăţământ plouă de câteva zile, sobele din clase sunt doar ornamentale, iar de frig elevii stau în geci şi cu căciulile pe cap. Aceeaşi situaţie este şi la grădiniţa din curtea şcolii. Preşcolarii cu vârste de doi şi trei ani stau în frig până la prânz.
Despre frigul din Şcoala Ţandăra am aflat încă de la poartă. La ora 11.30, un grup de copilaşi părăseau unitatea de învăţământ. Au plecat mai devreme pentru că aveau cadrele didactice treabă. „În clase este frig. Stăm îmbrăcaţi, aşa cum ne vedeţi şi acum, când plecăm acasă“, au spus copiii. Pe treptele unităţii de învăţământ era un cadru didactic care veghea plecarea elevilor. Odată ce am intrat în instituţie, nu erau mari diferenţe faţă de ce era afară. Şi nici ploaia nu lipsea. Şi-a făcut simţită prezenţa pe peretele şi tavanul coridorului. Managerul unităţii de învăţământ, Carmen Marin, nu era în şcoală. Nici nu trecuse pe acolo până la ora respectivă. De altfel, o parte a cadrelor didactice nici nu păreau deranjate de ceea ce se întâmplă. Profesorul de istorie Octavian Căpreanu, pe care l-am găsit în cancelarie, îmbrăcat cu hanorac şi geacă, ne-a dat o explicaţie surprinzătoare, atunci când l-am întrebat ce se întâmplă.
„Într-adevăr, nu s-a făcut focul, dar nu este o problemă aici. Clasele sunt mai mici şi nu este aşa frig. Problema cu ploaia e de săptămâna asta. Marţi s-a văzut chestia (faptul că plouă în şcoală - n.r.)“, a spus dascălul. Ne exprimăm părerea că de marţi şi până ieri (joi - n.r.) era timp pentru a face o reparaţie ca să nu mai curgă apă pe pereţi, dar suntem contrazişi. „Dumneavoastră credeţi că se face de marţi... imediat. Păi, ştiţi ce înseamnă? Dacă am avea oameni, ar fi altceva. Dar avem un om de serviciu care este pe toate şcolile şi sunt multe structuri. Omul ăla nu poate să v