Belşugul toamnei, produsele naturale şi tradiţiile culinare momârlăneşti sunt tot atâtea repere ale Târgului produselor tradiţionale, care se va desfăşura, la finele acestei săptămâni, la Petroşani.
Aflat deja la cea de-a treia ediţie, Târgul produselor tradiţionale de la Petroşani va pune la dispoziţia cumpărătorilor din Petroşani, din întreaga Vale a Jiului, precum şi turiştilor aflaţi în aceste zile în staţiunile de pe Valea Jiului, oferta generoasă a producătorilor locali, care vor expune la vânzare, la preţuri promoţionale, produse tradiţionale brevetate (de la brânză şi caş până la cârnaţi sau cozonac) sau alte bunătăţi de prin gospodărie (de la cartofi şi fructe până la ţuică, vin sau palincă). Pe lângă producătorii locali, Târgul produselor tradiţionale de la Petroşani aduce în atenţia celor interesaţi şi produse tradiţionale specifice unor producători din alte zone geografice ale ţării, care au răspuns invitaţiei organizatorilor – Primăria şi Consiliul local al municipiului Petroşani – şi vor veni cu zeci de bunătăţi, gustoase şi aspectuoase.
Dincolo de bucatele alese pe care Târgul produselor tradiţionale le aduce în faţa oamenilor, organizatorii vă invită în acest an la o degustare de păsat, dar şi la o tocană de oaie, apetisante produse cu specific momârlănesc. Aceste produse culinare de excepţie vor fi pregătite chiar „la faţa locului” de ciobanii din Valea Jiului, după o reţetă străveche, numai de ei ştiută.
„Vă invit să descoperiţi gustul unic al păsatului de Petroşani şi cel, la fel de unic, al tocanei de oaie, la degustarea publică pe care o vom organiza sâmbătă, 5 octombrie 2013, chiar în faţa Primăriei municipiului Petroşani, în cadrul Târgului de produse tradiţionale. Aşa cum vă invit, pe toată perioada acestui târg (4-6 octombrie), să descoperiţi bunul gust al turismului culinar din Valea Jiului”, spune primarul m