Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate s-a întrunit, miercuri, 2 octombrie, şi a analizat acţiunile de până acum şi ce s-a obţinut.
„În privinţa negocierilor, toata lumea a recunoscut că ceea ce am solicitat este raţional. Declarativ, s-au acceptat majoritatea revendicărilor noastre. Chiar şi acolo unde încă nu am ajuns la un acord, în privinţa creşterii la 6% din PIB, pe graficul pe care l-am propus noi şi creşterea veniturilor rezidenţilor, s-a recunoscut că principial avem dreptate, dar că momentan nu se poate. Deocamdată, suntem în faţa unor declaraţii şi intenţii. Nu vom demobiliza «armata» noastră decât atunci când promisiunile se vor concretiza”, a declarat prof. dr. Vasile Astărăstoae, preşedintele Colegiului Medicilor din România.
„Coaliţia a luat decizia că până în data de 14 octombrie vom continua discuţiile, negocierile, iar după această dată vom organiza alte acţiuni. Vor fi şi acţiuni locale şi un marş în Bucureşti, la o dată pe care o vom comunica ulterior. Colegii noştri din teritoriu vor strânge semnături pentru declanşarea formelor de greve, potrivit legislaţiei”, a declarat Marius Sepi, prim-vicepreşedinte SANITAS.
Coaliţia are doi membri noi – Ordinul Asistenţilor Medicali Generalişti, Moaşelor şi Asistenţilor Medicali Generalişti (care a aprobat în Adunarea Generală de săptămâna trecută aderarea la coaliţie) şi Asociaţia Serviciilor de Ambulanţă din România.
Coaliţia profesioniştilor din sistemul de sănătate s-a întrunit, miercuri, 2 octombrie, şi a analizat acţiunile de până acum şi ce s-a obţinut.
„În privinţa negocierilor, toata lumea a recunoscut că ceea ce am solicitat este raţional. Declarativ, s-au acceptat majoritatea revendicărilor noastre. Chiar şi acolo unde încă nu am ajuns la un acord, în privinţa creşterii la 6% din PIB, pe graficul pe care l-am propus noi şi creşterea veniturilor rezidenţil