Un tânăr de 23 de ani, student la master la Universitatea "Transilvania" Braşov, s-a întors dintr-o expediţie în Africa, unde a cucerit Vârful Uhuru (5895 metri) din Kilimanjaro şi Lenana (4.985 metri) din Mont Kenya.
Tânărul, Florin Bogdan Năstase, a pornit în expediţie către Kenya în 9 septembrie, iar până în 19 septembrie a ajuns pe Vârful Uhuru (5.895 de metri) din Masivul Kilimanjaro şi Lenana (4.985 de metri) din Mount Kenya.
"Lupta cu muntele este ca într-un ring de box. Eşti pregătit să lupţi, dar şi să o încasezi. A fost greu, dar mai uşor decât mă aşteptam. La plecare mă temeam că nu mă tem, mi-era teamă să nu subestimez muntele. Lupta cea mare se dă la nivel psihic, dar niciun moment nu am vrut să renunţ. Pe munte eşti singur cu tine şi în acelaşi timp împreună cu tine. Orice ai face nu poţi scăpa de tine", a povestit tânărul, joi, într-o conferinţă de presă susţinută la Rectoratul Universităţii "Transilvania".
El spune că a plecat în expediţie singur şi a urcat cu tot bagajul de 15-20 de kilograme în spate. Traseul spre Vârful Uhuru din Kilimanjaro a fost de şase zile, timp în care a fost nevoit să se obişnuiască cu schimbările mari de temperatură de la zi la noapte, dar şi cu provocările muntelui. A văzut şi oameni care au fost nevoiţi să abandoneze lupta cu muntele.
"Am fost uimit să văd cât de comercial e Kilimanjaro, dar şi cât de multă suferinţă era pe munte. Rata de succes pentru a atinge vârful se spune că este de 50%, dar în realitate pe vârf au ajuns destul de puţini. Am văzut oameni care abandonau de epuizare, unii nu mai puteau sta în picioare, vărsau, erau deshidrataţi... Diferenţele de temperatură de la zi la noapte erau foarte mari, de la plus 25 - 30 de grade Celsius la minus 3, minus 5 grade Celsius noaptea“, a mai spus Florin Năstase.
În ascensiunea Vârfului Uhuru a pornit în toiul nopţii, la ora 01.00 ş