În sfârșit, au început să apară și la televiziuni știri privind cometa ISON. Evenimentul nu poate fi ignorat, politica struțului nu schimbă situația, nici nu rezolvă eventualele probleme. Vorbind despre eventualele probleme, am rămas dator cu dezvoltarea unei alte variante pe lângă cele expuse deja în ultimul articol,” Cometa ISON- a început numărătoarea inversă”.
Spuneam în articolul precedent că există șanse ca ISON să fie absorbită sau să se dezintegreze când va ajunge la periheliu, adică în punctul cel mai apropiat față de Soare, deci posibil să intre în sfera sa gravitațională. Nimeni la această oră nu poate să afirme cu certitudine ce se va întâmpla cu ISON nu numai pentru că de regulă cometele sunt imprevizibile, ci și pentru că nu se știe practic nimic cert despre ea, nici din ce e compusă, nici ce dimensiune are. Se presupune doar că este formată din gheață și gaze și când spunem gaze nu trebuie să avem în vedere numai ceea ce noi în general gândim când spunem gaze, ci tot ce se poate transforma sub formă gazoasă din punct de vedere chimic, iar unele gaze pot lua forma lichidă sau solidă în anumite condiții.
Neștiind din ce este formată cometa, consecințele trecerii ei prin apropierea Pământului sau intrarea sa în sfera gravitațională a Soarelui nu pot fi prezise, ci doar bănuite, calculate și eventual studiate, monitorizate pe măsură ce apar. La această oră nu putem decât să sperăm la cel mai optimist scenariu, dar nici unul nu este exclus.
În articolul precedent supuneam atenției varianta în care ISON s-ar descompune, dezintegra la intrarea în ”contact” cu Soarele sau mai bine spus sfera sa gravitațională. Ar fi posibil să fie absorbită, sau respinsă, distrusă, sau defragmentată. Mai spuneam acolo, că mai există un pericol din păcate cel mai probabil care ne poate lovi INDIFERENT CE SE VA ÎNTÂMPLA CU ISON. Nu mă refer aici la ceea ce su