În ultima vreme am primit de la clienţi emailuri cu notificări de la angajatori prin care le precizează că “dacă nu aduceţi diplomele până pe 04.10.2013 veţi fi daţi afară şi veţi plăti salariile primite”. Problema cea mai grvă din punctul meu de vedere este că sunt vizaţi absolvenţii din 2009, 2010, 2011 – FR, ID şi chiar li cei de la ZI şi chiar şi anii 2005, 2006, 2007, 2008.
Această măsură echivalează cu măsurile luate de Boc. Sunt vizate peste 60.000 de persoane.
Scandalul diplomelor de la Spiru Haret, izbucnit în 2009, este departe de a fi rezolvat, afectând în prezent inclusiv absolvenţii celei mai recente promoţii, dar şi pe cei din promoţiile vechi, indiferent de forma studiilor urmate. Ministerul şi Universitatea s-au acuzat reciproc, fără a fi avansată însă nicio soluţie concretă pentru rezolvarea unei situaţii care a căpătat accente grave, în contextul în care pune în pericol locul de muncă al foştilor studenţi.
“Ministerul Educatiei este în război cu Universitatea Spiru Haret de aproape cinci ani de zile şi nu a făcut niciun demers până la ora actuală pentru a media conflictul şi pentru a da o mână de ajutor studenţilor.”, afirmă avocatul Coltuc Marius.
Consecinţe foarte grave
Absolvenţii se află în situaţia de a fi daţi afară de la locurile de muncă pentru că nu au cum să demonstreze că au studii superioare, adeverinţa care ţine loc de diploma de licenţă fiind valabilă doar un an.
Problema s-a extins însă şi asupra celor care au diplomele, promoţiile vechi, 2005, 2006, 2007.
Peste 10.000 de absolvenţi ai universităţii particulare “Spiru Haret” (USH), care au absolvit în 2009 cursurile la distanţă (ID) şi cu frecvenţă redusă (FR), şi-au câştigat diplomele de licenţă în instanţă, până acum, potrivit datelor publicate marţi de Cabinetul de Avocatură Coltuc.
Plângerile depuse în instanţă de foştii studenţi