Directorul general RMGC, Dragoş Tănase, a afirmat, joi, la întrebările parlamentarilor din Comisia Roşia Montană, că dacă proiectul se adoptă într-o formă mult diferită, atunci RMGC consideră că este o problemă şi nu-şi va mai menţine oferta pentru creşterea participaţiilor statului la 25%.
„Dacă se adoptă un alt proiect decât cel pe care l-am stabilit, avem o problemă. (...) Creşterea gradului de participare a statului la 25% se făcea în condiţiile proiectului Roşia Montană aşa cum este structurat acum. Dacă acest proiect iese într-o formă mult diferită, probabil că bord-ul nostru nu-şi va mai menţine oferta", a spus directorul general al RMGC, Dragoş Tănase.
El a mai spus că există nouă ani de întârzieri în acordarea avizului de mediu de către ministerul de resort, arătând că a depus documentaţia necesară în 2004.
„Aveţi nouă ani de întârzieri din partea Ministerului Mediului pentru acordul de mediu în condiţiile în care în orice ţară sunt doar 7-12 luni“, a spus Dragoş Tănase.
Întrebat de parlamentari despre garanţiile de reabilitarea de mediu, Dragoş Tănase a precizat că statul român va avea de la început banii de garanţie în cont, astfel încât dacă firma dă faliment, mediul de la Roşia Montană să poată fi reparat.
Întrebat de Darius Vâlcov (PSD) dacă va fi firma va da în judecată statul în cazul în care nu va fi adoptat proiectul Roşia Montană, directorul RMGC a răspuns: "Din punctul nostru de vedere nu există niciun motiv pentru care acest proiect să se respingă, venim cu cea mai mare investiţie în România, dacă investitorii noştri vor decide că nu mai au răbdare şi vor urma alte căi la momentul respectiv investitorii vor decide nu putem anticipa acum".
Tănase a fost întrebat de parlamentari dacă firma va încerca tehnologii alternative în cazul în care nu va obţine acordul de mediu pentru cea cu ceanuri, şi a răspuns că „acea