De la fabrici care angajau aproape întreaga forţă de muncă a unor oraşe, industria textilă, a pielăriei şi marochinăriei s-a disipat în mii de făbricuţe care se zbat să supravieţuiască. Mărci de renume înainte de 1989 au pierdut însă lupta cu capitalismul.
Una dintre ele este Capris, din Sebeș. Societatea era odată una dintre cele mai importante fabrici din România în domeniul producţiei de genţi, poşete şi haine din piele. Cei 600-700 de angajați lucrau atât pentru piața internă, cât și pentru export. Compania a intrat în insolvenţă în 2008, însă procedura de reorganizare nu a dat rezultatele pozitive şi, pe 14 septembrie 2012, Curtea de Apel din Alba Iulia a declarat falimentul.
Pe 21 octombrie, lichidatorul judiciar va organiza o nouă licitaţie, în cadrul căreia speră sî vândă activele fostei glorii a marochinăriei în perioada comunistă. Suma cerută pentru construcţii, teren, mijloace fixe şi obiecte de inventar, în bloc, cu o suprafaţă totală de peste 8.500 de metri pătraţi, este de 2,57 milioane de lei, fără TVA, potrivit anunţului făcut de lichidator. Dacă nu se va găsi un cumpărător pentru bunurile fabricii de marochinărie, se va organiza o nouă licitaţie, în aceleaşi condiţii, pe 28 octombrie 2013.
La licitaţia organizată în luna ianuarie în acelaşi scop, nu s-a găsit niciun cumpărător dornic să dea cele 4 milioane de lei fără TVA cerute de lichidator. La licitaţia care se va ţine pe 21 octombrie, lichidatorul scoate la mezat şi brandul Capris, preţul de pornire fiind de 23.000 de lei fără TVA.