Detaşaţii de la Minprest au bătut la uşa preşedintelui Consiliului Judeţean să-i ajute să revină pe posturi plătite mai bine.
10 detaşaţi Minprest au bătut, ieri, la uşa preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj pentru a-i cere să intervină pe lângă conducerea Complexului Oltenia şi societăţii Minprest să-i repună pe posturile ocupate anterior. Oamenii au fost mutați de mai multe ori de la CEO la Minprest. Inițial, aceștia au lucrat la unitatea energetică Rovinari, de unde au fost externalizați la Minprest, după care au fost mutați la Divizia Minieră, iar acum au fost transferați din nou la Minprest. Aceştia sunt nemulţumiţi că vor lucra la Minprest ca muncitori necalificaţi, iar salariile lor au fost înjumătățite. Câţiva dintre aceştia au anunţat că vor intra în greva foamei. „Suntem neîndreptăţiţi pentru angajarea pe care o avem. Am fost angajaţi ai IMR, ne-au dat înapoi, au făcut societatea asta Minprest şi acum ne-au ţinut detaşaţi, la unii au făcut contracte definitive iar nouă nu ne-au făcut”, a spus un angajat. „Să se facă dreptate, cum alţii au beneficiat de angajare la CEO, şi cu ordonanţă luată, să ne angajeze şi pe noi. Vrem să beneficiem de drepturile pe care le avem, să revenim pe funcţiile care am fost înainte”, a spus un alt angajat.
Sesizarea, înaintată CEO şi societăţii Minprest
Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, a declarat că sesizarea primită de la detaşaţii Minprest o va înainta Complexului Energetic Oltenia şi conducerii Minprest. „Detaşarea a fost menţinută pe două etape, potrivit legii de şase luni am înţeles iar ea nu mai poate fi continuată. Revenirea la locurile de muncă nu este respectată iniţial şi sunt încadraţi la categoria de necalificaţi. Aici are obligaţia societatea Minprest să analizeze fiecare caz în parte şi să-i asigure locul de muncă pe care l-a părăsit iniţial şi l-a folosit temporar. El tre