Procurorul Lucian Papici a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) o cerere de apărare a reputaţiei profesionale, aceasta fiind trimisă Inspecţiei Judiciare, care urmează să o soluţioneze, au declarat reprezentanţii CSM.
"Cererea domnului Papici a fost înregistratată cu puţin timp în urmă. Ea a fost transmisa Inspecţiei Judiciare a CSM, care este competentă în acest sens", a declarat purtatorul de cuvânt al CSM, Monica Prejmereanu. Lucian Papici a spus că a transmis joi Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) cererea prin care solicită apărarea reputaţiei profesionale, în cazul afirmaţiilor făcute de premierul Victor Ponta la adresa sa, relateaza Mediafax.
Potrivit reprezentantilor Inspecţiei Judiciare din CSM, în urma verificărilor va fi întocmit un raport, care va fi prezentat Plenului Consiliului. Procurorul general al României, Tiberiu Niţu, a decis, miercuri, încetarea delegării procurorului Lucian Papici, şef al Secţiei I din DNA, şi a adjunctei acestuia, Mariana Alexandru, în locul lor fiind delegaţi procurorii Iuliana Bendeac, ca şef de secţie, şi Viorel Cerbu, ca adjunct, au declarat oficiali ai Parchetului instanţei supreme.
Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a precizat, într-un comunicat de presă, că încetarea delegării procurorului Lucian Papici şi a adjunctei acestuia de la conducerea Secţiei de combatere a corupţiei din DNA a avut în vedere faptul că ministrul Justiţiei a transmis CSM propunerile de numire în funcţii de conducere la Direcţie.
Miercuri, la ora 17.09, Niţu a informat Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), printr-un fax, că delegarea lui Papici ca şef al Secţiei I din DNA încetează cu 2 octombrie, dată începând cu care funcţia este ocupată de procurorul Iuliana Bendeac, pe o perioadă de şase luni. Direcţia Naţională Anticorupţie reclamă că pentru delegarea procurorilor Bendeac