Ultimele pregătiri pentru deschiderea combinatului social de la Câmpia Turzii implică dotarea halei şi instruirea muncitorilor. În ianuarie 2014 ar urma să aibă loc inaugurarea combinatului. Aici se vor produce şoşoni de clăpari dar şi alte elemente din plastic, necesare articolelor sportive marca Salomon.
Proiectul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Cluj, derulat din fonduri europene, pentru reîncadrarea pe piaţa muncii a 743 de persoane care au fost disponibilizate anul trecut de Mechel Câmpia-Turzii, a intrat în linie dreaptă. Directorul AJOFM, Daniel Don, a anunţat că inaugurarea combinatului social va avea loc în ianuarie 2014. De luna viitoare, mai multe serii de angajaţi vor ajunge în Oradea, într-o fabrică de procesare a plasticului (deţinută de Plastor), pentru a se specializa. Don a mai precizat că în 10 octombrie se va afla la Comisia Europeană pentru modificarea filei de buget a proiectului, având în vedere că o parte din grupul ţintă s-a pierdut pe drum. Este vorba despre 200 de persoane care fie au intrat în pensie fie şi-au găsit un loc de muncă. Pentru a nu se pierde din finanţare, se vor căuta înlocuitori în cea de-a doua serie de disponibilizaţi ai Mechel.
Hala pentru combinatul social din Câmpia Turzii - proiect implementat de AJOFM Cluj în baza unei finanţări asigurate de Fondul European de Ajustare la Globalizare - a fost deja identificată, a subliniat Daniel Don, urmând ca aceasta să fie dotată cu linie tehnologică de către partenerii privaţi din cadrul acestui proiect, companiile Plastor SA şi Chimsport SA. „Avem hala pe o suprafaţă de 4.500 de metri pătraţi. În două, trei zile semnăm contractul urmând ca mai apoi aceasta să fie dotată corespunzător pentru ca din ianuarie, muncitorii să-şi poată începe activitatea", a explicat Don. Într-o primă etapă se face selecţia pentru 180 de angajaţi care ar urma să