La numai un an si jumatate dupa ce a preluat Banca Romaneasca, National Bank of Greece (NBG) intentiona sa isi impuna propria marca pe piata din Romania, urmand sa renunte la brandul bancii achizitionate. Contopirea dintre Banca Romaneasca si filiala locala a NBG trebuia sa aiba loc la mijlocul lunii iunie 2005.
Directorul general al Bancii Romanesti, de la acea vreme, Andreas Maragkoudakis, considera ca brandul romanesc nu este suficient de puternic pe piata locala, in ciuda faptului ca a fost infiintat in 1993. Mai mult, banca foloseste culoarea galbena ca fundal pentru logo-ul bancii, ce se confunda usor cu Raiffeisen Bank, un brand mult mai puternic in Romania. Asa cum este evident, grecii au renuntat intre timp la ideea de rebranding.
Maragkoudakis a venit la sefia bancii in primavara anului 2005, cand l-a inlocuit pe Petru Rares, actualul presedinte al Institutului Bancar Roman (IBR).Piata bancara din Romania, magnet pentru grupurile grecesti
Sase grupuri financiare grecesti detineau in luna martie 2006, o pondere de 11,5% din totalul activelor bancare din Romania: Alpha Bank, EFG Eurobank, NBG, Piraeus Bank, Emporiki Bank si Egnatia Bank, care aveau in total active de circa patru miliarde euro.
Strategia celor sase institutii bancare prevedea, pentru urmatorii ani, continuarea procesului de extindere. Dupa ce o lunga perioada de timp au avut o prezenta relativ discreta pe piata financiara romaneasca, grupurile bancare elene adoptasera in ultima perioada o atitudine mai agresiva, bazata in special pe dezvoltarea segmentului de retail. Dupa achizitionarea BCR de catre Erste Bank, aproape 90% din sistemul bancar romanesc fusese deja privatizat. CEC si EximBank erau ultimele banci care aveau ca actionar majoritar statul.Banca Romaneasca ajunge la cota de 49 unitati
Banca Romaneasca reusea sa deschida, in iulie 2006, cea de-a 49-a unit