Reprezentanţii primăriei susţin că există o soluţie pentru a se evita eutanasierea în masă a câinilor maidanezi. Aceasta ţine foarte mult de ONG-uri şi de iubitorii de animale.
La ora actuală, cele două padocuri din zona Rediu au o capacitate de aproximativ 1000 de câini maidanezi. Reprezentanţii primăriei estimează că pe raza municipiului sunt circa 2000 de câini. Ei susţin că 1000 de câini ar putea fi adoptaţi iar 1000 ar putea rămâne în padoc. Singura condiţie este ca iubitorii de animale să le asigure hrana. „Vom ţine câinii în padoc doar pe cheltuiala clor care vor să-i ţinem în padoc. Municipalitatea nu are fonduri. În afara termenului care va fi decis de Consiliul Local, nu îi mai putem ţine. Cu excepţia sponsorizărilor”, a spus primarul Ovidiu Portariuc.
Singura problemă este că asigurarea hranei şi a celorlalte cheltuieli pentru întreţinerea câinilor înseamnă 8000 de lei pe zi.
„În primul rând trebuiesc acoperite costurile cu transportul, cu hrana animalele, sterlizare, castrare. Înseamnă 10 lei pe zi pentru un câine, plus celelalte costuri”, a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.
Reprezentanţii primăriei susţin că există o soluţie pentru a se evita eutanasierea în masă a câinilor maidanezi. Aceasta ţine foarte mult de ONG-uri şi de iubitorii de animale.
La ora actuală, cele două padocuri din zona Rediu au o capacitate de aproximativ 1000 de câini maidanezi. Reprezentanţii primăriei estimează că pe raza municipiului sunt circa 2000 de câini. Ei susţin că 1000 de câini ar putea fi adoptaţi iar 1000 ar putea rămâne în padoc. Singura condiţie este ca iubitorii de animale să le asigure hrana. „Vom ţine câinii în padoc doar pe cheltuiala clor care vor să-i ţinem în padoc. Municipalitatea nu are fonduri. În afara termenului care va fi decis de Consiliul Local, nu îi mai putem ţine. Cu excepţia sponsorizărilor”, a spus primarul O