Aproape 300 de persoane au fost prezente marţi, 1 octombrie, Ziua Mondială de Luptă împotriva Cancerului de Sân, în Salonul Regal al Complexului Sagra din Suceava la evenimentul caritabil organizat în beneficiul bolnavilor de cancer din judeţ. Printre ei, prefectul Sucevei Florin Sinescu, preşedintele CJ Suceava Cătălin Nechifor, viceprimarul Gavril Vârvara, şefi de instituţii publice, patroni de firme, medici, lume cu mai mulţi bani, lume cu bani mai puţini, dar solidari cauzei comune. Invitaţia la eveniment a costat 150 de lei şi mare parte din publicul de marţi seară a dorit astfel să vină în sprijinul sucevenilor care se luptă cu cancerul. O prezenţă deosebită a serii a fost cea a unui grup de elevi din clasa a X-a E de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” Suceava, diriginte Sofia Grigoreanu, care au adunat şi donat cauzei o sumă de bani pe care au strâns-o singuri, probabil din banii de buzunar. Organizatorul principal al evenimentului a fost Asociaţia Bolnavilor de Cancer din judeţul Suceava cu implicarea directă a secţiei de oncologie a Spitalului Judeţean, cu sprijinul Fundaţiei „Rossi” şi susţinerea mai multor sponsori locali, rezultatul acestei colaborări fiind unul de excepţie.
„Eşti ceea ce gândeşti. Eşti ceea ce simţi”
Cuvântul de deschidere al serii l-a avut medicul Doina Motan Ganea, şefa secţiei de Oncologie a Spitalului Judeţean Suceava, care a vorbit celor prezenţi despre cancerul la sân, o boală a trupului şi sufletului deopotrivă, a cărei incidenţă a dus România pe un tragic loc I în Europa.
Medicul oncolog a pus accent pe nevoia de cunoaştere a simptomelor acestei mutaţii genetice şi mai ales pe educarea tinerelor şi femeilor în depistarea ei din timp.
„Există în toate pliantele noastre informaţii despre cum se poate depista cancerul de sân şi este vorba de cea mai simplă şi necostisitoare metodă pe care fet