Prof. dr. ing. Cornel Domuţa a fost sărbătorit ieri de colegii de la Facultatea de Protecţia Mediului şi de conducerea Universităţii din Oradea ca urmare a îndelungatei sale activităţi de cerctare. Ca o recunoaştere a muncii depuse, la festivitatea organizată la Hotel Continental au participat mai mulţi profesorii de la Facultăţi de profil din Cluj-Napoca.
Munca profesorului Cornel Domuţa, directorul Departamentului de Ingineria Mediului a Facultăţii de Protecţia Mediului, se suprapune peste cea mai importantă parte a activităţii în cercetare, întreprinsă de Universitatea din Oradea.
Tocmai de aceea, în semn de recunoaşte, la lansarea cărţii „Cornel Domuţa – 30 de ani de cercetări agricole în Nord-Vestul României” au participat preşedintele Consiliului Judeţean Bihor – Cornel Popa, preşedintele Senatului Universităţii din Oradea – Sorin Curilă, prorectorul Marcela Prada, rectorul Facultăţii de Protecţia Mediului – Ioan Chereji şi şef lucr. dr. Monica Costea, care a şi moderat evenimentul.
a spus Cornel Popa în deschiderea evenimentului.
Preşedintele Senatului Universităţii, Sorin Curilă a citit o scurtă biografie a profesorului Domuţa, evidenţiind dificultăţile pe care le-a întâmpinat de la începutul activităţii de cercetare.
a spus decanul Facultăţii de Protecţia Mediului – Ioan Chereji.
Au luat apoi cuvântul mai mulţi profesori şi specialişti în ştiinţe agricole de la Universităţi din Cluj-Napoca, veniţi la Oradea special pentru acest eveniment.
În semn de apreciere, cercetătorul a primit din partea colegilor de la Departamentul de Ingineria Mediului o plachetă inscripţionată cu numele său.
Lucrarea „Cornel Domuţa – 30 de ani de cercetări agricole în Nord-Vestul României” are 42 de pagini, conţine date biografice despre autor şi o evidenţă a cercetărilor şi lucrărilor publicate în reviste de specialitate din ţară şi din străi