Profesorii de specialitate şi de limba engleză, din cadrul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi“ din Focşani, implicaţi în derularea trainingului de formare în domeniul serviciilor- gastronomie, s-au întâlnit, zilele trecute, cu expertul german Hartmut Boll. Ei au planificat activităţile practice ce urmează a fi derulate cu elevii, în restaurantul aflat în baza de practică a unităţii de învăţământ. De asemenea, au stabilit reţetele culinare ce urmează a fi realizate în următoarele săptămâni, precum și modul în care se vor implica membrii proiectului în toate activitățile ulterioare.
Elevii clasei a X-a D au lucrat deja cu expertul Hartmut Boll. „Deși toți elevii au efectuat activități de practică în bucătărie, restaurant și patiserie în clasa a IX-a, experiența alături de un maestru al artei culinare este unică pentru toți. Elevii au realizat timp de șase ore preparate pe bază de pește (pastrăv la cuptor în crustă de sare, file de păstrăv cu dovleac la cuptor, mousse de ciocolată albă cu semințe de mac. Nu au lipsit preparate inedite pe bază de creveți, salată chinezească sau castane. Elevii învață practic modul de realizare a unor rețete din bucătăria internațională, dar și modalități de prezentare și servire a preparatelor realizate. De asemenea, elevii sunt învățați să lucreze eficient în echipă pentru a lăsa spațiul de lucru curat, pregătit pentru activitatea din următoarea zi“, se arată într-un comunicat de presă semanat de profesoara Marinela Anghel, care este consilier de imagine în cadrul colegiului.
În următoarele două săptămâni, elevii claselor a XI-a şi a XII-a vor fi implicaţi, la rându-le, în lecţii practice de gastronomie.
Profesorii de specialitate şi de limba engleză, din cadrul Colegiului Tehnic „Gh. Asachi“ din Focşani, implicaţi în derularea trainingului de formare în domeniul serviciilor- gastronomie, s-a