Scris de A.S. - Reprezentanţii Primăriei Timişoara, care aşteptau să preia de la RADEF Cinema Studio, alături de alte cinematografe din oraş, au aflat, întâmplător, că Studio… şi-a schimbat proprietarul în 2012. Nu se mai află în proprietatea RADEF, fiind cedat unei doamne care locuieşte pe strada Polonă, pentru… stingerea unei datorii de aproximativ 200.000 de euro, susţine viceprimarul Traian Stoia.
La sfârşitul lunii august, reprezentanţii Primăriei Timişoara anunţau din nou preluarea cinematografelor, sau mai bine zis a fostelor cinematografe, de la Regia Autonomă de Distribuție și Exploatare a Filmelor România Film (RADEF). Pe lista obiectivelor care ar urma să fie transferate municipalităţii se aflau, declara viceprimarul Dan Diaconu la vremea respectivă, cinematografele Studio şi Timiş, precum şi fostele cinematografe Victoria şi Arta, inclusiv Grădina de Vară de la Arta, Unirea, Freidorf şi Fratelia, edilul precizând că ultimul a fost revendicat.
Autorităţile locale au afirmat că deocamdată preluarea nu se poate face pentru că RADEF-ul a rămas fără Consiliu de Administraţie, dar că problema va fi rezolvată în scurt timp.
Între timp, reprezentanţii primăriei au aflat că Cinema Studio nu se mai află în proprietatea RADEF.
„În conformitate cu legea, cinematografele trebuiau să fie predate Primăriei Timişoara. Problema e cu ce ne alegem. Cinematografele trebuiau să vină, în urma predării de către RADEF, prin proces verbal, către primărie. Acest lucru, spune regia, nu se poate realiza pentru că RADEF-ul nu are consiliu de adminstraţie. În acelaşi timp (…) RADEF-ul dă în plată clădirea Studio, 560 de metri pătraţi, către o persoană, Rusimovici Nada, care are locuinţa în strada Polonă, într-un bloc la etajul 4, care a împrumutat Regia cu vreo 900.000 de lei, cam 200.000 de euro. Stă în strada Polonă, la nefamilişti. S-a trecut la proces şi până