Subordonarea justiţiei şi pumnul în gura presei. Acuzaţiile aduse premierului Victor Ponta sunt grave, dar nu reprezintă o noutate pentru PSD. De aceleaşi lucruri a fost acuzat şi mentorul lui Ponta, fostul premier din perioada 2000 – 2004, Adrian Năstase.
În mandatul lui Adrian Năstase în fruntea guvernului, când Victor Ponta a condus corpului de control al premierului, presa a fost redusă la tăcere. Cele mai multe televiziuni, dar şi cele mai importante ziare, primeau publicitate de stat, în timp ce presa ostilă era ameninţată, şicanată şi marginalizată.
AMENINŢĂRI ÎN GUVERNAREA NĂSTASE
sursa: adevarul.ro
IOAN MIRCEA PAŞCU (2002):
"Viaţa ziariştilor e scurtă, iar sănătatea este şi pentru ei un bun prea de preţ care nu trebuie pus în pericol prin lansarea unor dezbateri cu înalt consum emoţional, stresant", spunea Ioan Mircea Paşcu, ministrul Apărării Naţionale din Cabinetul Năstase.
DAN MATEI AGATHON (2003):
"Credeţi că, la nesfârşit, fiecare poate să scrie ce vrea în ţara asta? ...", se răstea şi Dan Matei Agathon, ministrul Turismului între 2000 şi 2004.
Mai mulţi jurnalişti au fost bătuţi în acea perioadă, iar autorii nu au fost identificaţi nici până astăzi. Acum, Victor Ponta a învăţat să nu dea cu pumnul. Vrea să schimbe, însă, legea insolvenţei, astfel încât televiziunile aflate în insolvenţă să nu mai poată emite. A făcut acest lucru fără să îl consulte pe partenerul său din USL, Crin Antonescu.
PUMN ÎN GURA PRESEI
sursa: realitatea.net
CRIN ANTONESCU:
"În niciun caz PNL nu va da nici cel mai mic cocnurs de a îngrădi libertatea presei. Sunt convins că nici premierul nu intenţionează asta", a declarat co-preşedintele USL Crin Antonescu.
Traian Băsescu spunea că Victor Ponta s-a urcat cu bocancii pe justiţie, după schimbarea intempestivă a procurorului Lucian Papici, cel care îi întocmise