Restaurantul ales de Javier Garcia del Valle este La Rambla, situat pe Calea Dorobantilor din Capitala. Parea sa se cunoasca cu ospatarii si vorbea relaxat spaniola cu acestia.
"Este un restaurant cu specific spaniol si vin aici ori de cate ori vreau sa ma simt ca in tara mea, pentru ca nu ajung foarte des in Spania. In medie, merg in Spania de doua ori pe an, iar atunci merg in Madrid pentru intalniri de afaceri. Eu sunt din Malaga, iar acolo am ajuns anul acesta doar o singura data", spune acesta.
Recunoaste insa ca ii place si mancarea romaneasca, de la sarmale la mititei, cu exceptia mamaligutei.O zi din viata sefului Happy Tour
Javier Garcia del Valle a venit prima data in Romania in anul 2007, cand fondul de investitii spaniol GED prospecta piata romaneasca, fiind interesat de achizitia unei companii locale, asa cum s-a si intamplat ulterior. Agentia de turism Happy Tour a fost cumparata de GED de la familia Demetriade, in urma unei tranzactii de circa 10 milioane euro.
In Romania Javier Garcia de la Vale s-a stabilit in anul 2009, cand a preluat conducerea Happy Tour, impreuna cu sotia si doi dintre cei patru copii ai sai. Ceilalti doi copii studiaza in Franta si Spania.
Isi incepe ziua in general la ora 6.30, cand se trezeste, dupa care il duce pe fiul sau in varsta de sapte ani la scoala.
"Dupa aceea merg la birou, pe la 8.15 si ma concentrez pe e-mail-uri, dupa care urmeaza o serie lunga de intalniri cu clienti, potentiali clienti si cu echipa. Deseori, dupa birou urmeaza o cina de afaceri, ziua incheindu-se in mod normal nu mai devreme de 20-20.30", povesteste el.
Datorita mentalitatilor apropiate spune ca s-a adaptat destul de usor in Romania.
"Romania este diferita de Spania, insa mentalitatile noastre sunt apropiate, de aceea nu mi-a fost foarte dificil sa ma adaptez. Problema este ca imaginea Romaniei