Victor Ponta este acuzat că vrea să închidă gura presei care îl critică. Guvernul a aprobat miercuri legea insolvenţei, care conţine o prevedere potrivit căreia oricarei televiziuni sau post de radio aflate în insolvenţă i se va ridica automat licenţa de emisie. Adică, pentru instituţiile media, insolvenţa va fi similară cu falimentul. Actul normativ a fost publicat în urmă cu puţin timp în Monitorul Oficial.
PDL cere, de urgenţă, demisia Guvernului Ponta.
"Consider că justiţia, statul de drept şi democraţia nu se negociază în România şi în prezent asistăm la un regim USL neocomunist.Un regim care schimbă politic procurorii, încearcă să pună pumnul în gură presei. Considerăm că prin închiderea unui trust de presă USL face un atac fără precedent la libertatea de exprimare în România. Cerem de urgenţă demisia acestui Guvern", a precizat senatorul PDL de Cluj Alin Tişe.
Şi PNL critică atacul PSD asupra libertăţii presei audio-vizuale.
"Eu cred că o închidere a instituţiilor atât private ar trebui urmată şi de cele publice, pentru că şi ele au datorii. Cred că este de neadmis ca media să fie astfel blocată", a menţionat senatorul PNL Marius Nicoară.
PSD, în schimb, nu vede nici o problemă la noul cod al insolvenţei.
"Ştiu cu siguranţă că nu se doreşte a se băga pumnul în gura presei sau societăţe de radiodifiziune prin acest act normativ. Este vorba doar de o reglementare generală asupra insolvenţei şi nu există interesul statului de a duce aceste firme în faliment", a specificat Mircea Jorj, preşedintele PSD Cluj-Napoca.
Clujenii critică că măsura luată de premierul Victor Ponta.
"Asta deja e o prostie, pe care, am impresia că foarte mulţi nu o înţeleg. În situaţia în care sunt televiziunile s-ar închide, ar trebui să se închidă şi firmele de transport sau alte firme. Dacă tot îi iei, i-ai pe toţi. Nu pentru unii mumă, pentr