O „anomalie“ subterană a fost descoperită într-un oraş din Germania, după ce un regizor a afirmat că a dezlegat un mister care îl va ajuta să dezgroape o comoară ascunsă a naziştilor, relatează site-ul descopera.ro.
Decenii de-a rândul a circulat un mit potrivit căruia undeva, în Bavaria, ar fi îngropate diamante şi aur în valoare de milioane de dolari. Se presupune că liderii nazişti au transportat comoara în sudul Germaniei, în locul unde Heinrich Himmler, comandantul Schutzstaffel (SS), spera să ridice o „fortăreaţă alpină“. Legenda spune că naziştii aveau de gând să folosească această comoară pentru a finanţa „Werwolf“ - un comando secret pe care plănuiau să îl trimită în spatele liniilor inamice la finalul celui de-al Doilea Război Mondial.
De asemenea, legenda spune şi că secretarul lui Hitler, Martin Bormann, ar fi ascuns o hartă într-o partitură cu adnotări a piesei „March Impromptu“, creată de compozitorul Gottfried Federlein. Se presupune că Bormann a introdus o serie de litere, cifre şi versuri, care ar reprezenta coordonatele exacte ale ascunzătorii. Un jurnalist olandez, Karl Hammer, a făcut publice aceste documente, după ce a încercat chiar el să descifreze codul. După nouă luni de studiere a partiturii, muzicianul şi regizorul de film documentar Leon Giesen, în vârstă de 51 de ani, a ajuns să fie convins că a înţeles codul şi că are idee unde ar putea fi ascunsă comoara.
Un vers din compoziţie - „wo Matthias die Saiten streichelt“ (în traducere „acolo unde Matthias ciupeşte corzi“) - l-a determinat pe Hammer să creadă că personajul piesei ar putea fi Matthias Klotz, un creator de viori din secolul al XVII-lea, originar dintr-un oraş mic din sudul Germaniei, numit Mittenwald. Leon Giesen, care locuieşte în oraşul olandez Utrecht, a continuat să încerce să dezlege misterul şi a descoperit o majusculă „M“ pe portativ, car