Acesta deţine aproape trei hectare de teren în satul de origine al tatălul său.
Profesorul de chimie Viorel Stan, inspector şcolar general în cadrul Inspectoratului Școlar Judeţean Neamţ, nu a rupt legătura cu originile. Primii şase ani din viaţă i-a petrecut în una din clădirile Liceului Agricol “Ion Ionescu de la Brad” din localitatea Horia. “Sunt legat sufleteşte de acest liceu. Am trăit în mediul şcolar. Mama a fost cea care m-a atras către învăţătură. La patru ani citeam şi, puţin mai târziu, a început să mă preocupe lumea pe care o descopeream la microscop. Am fost permanent în preajma cărţilor. Mă jucam în biblioteca liceului, nu eram interesat de jocul cu mingea”, spune profesorul Viorel Stan.
În aceste circumstanţe, lumea satului nu a fost cunoscută de Viorel Stan decât în vacanţe. “Tata are rădăcini în satul Munteni, comuna Văleni. Până în clasa a IX-a, când bunicul a trecut în lumea celor drepţi, veneam în fiecare vară în vacanţe la Munteni. Bunicul era un ţăran adevărat, de la care am moştenit tenaticitatea”, spune inspectorul general Viorel Stan.
Dacă de la bunic a primit stăruinţa, de la tată a dobândit pragmatismul. “Când terenurile agricole au revenit proprietarilor, familia Stan s-a preocupat de prelucrarea pământului moştenit. Tatăl domnului Viorel Stan are în proprietate aproape trei hectare de teren. Suprafaţa de pământ este vecină cu cea a primarului comunei, Ionel Stoleru. Cum tatăl domnului Viorel Stan locuieşte în Roman, primarul a avut grijă de terenul lor. Domnul inspector nu vrea să renunţe la pământ. Este o moştenire de familie care, dincolo de ceea ce produce, are o valoare sentimentală mult mai mare decât cea reală”, a spus Grigore Dan Relu, viceprimarul comunei Văleni.
Acesta deţine aproape trei hectare de teren în satul de origine al tatălul său.
Profesorul de chimie Viorel Stan, inspector şcolar general î