Crucea Roşie vrea să penalizeze crimele de război şi plănuieşte să facă asta în viitoarele jocuri video. Organizaţia consideră că grafica şi complexitatea acestora au ajuns la un nivel optimi pentru a prezenta şi astfel de evenimente din istoria omenirii.
Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) doreşte să se folosească de jocurile video dedicate conflictelor armate pentru a prezenta şi pedepsele pentru crimele de război. Organizaţia vrea să lucreze cu studiourile care dezvoltă jocuri video pentru a include şi consecinţe ale acţiunilor jucătorilor în acestea. Crucea Roşie vrea să se concentreze pe tortura practică în timpul interogatoriilor, pe atacurile asupra civililor, dar şi cele asupra unităţilor medicale, notează CNET.
Organizaţia nu vrea să le excludă din jocurile video, dar vrea ca atunci când un jucător recurge la ele să existe şi pedepse cum s-ar întâmpla şi în viaţa reală. Şi doreşte asta doar în jocurile în care sunt prezentate conflicte reale, nu unele imaginare. „CICR este îngrijorat de faptul că anumite scenarii din jocurile video duc la banalizarea unor încălcări ale legilor în vigoare care privesc conflictele armate“, informează aceştia pe site-ul oficial.
Organizaţia nu a oferit şi nume de jocuri care ar trebui să includă pedepsele, dar jocuri din seria „Call of Duty“ produsă de Activision le-au oferit jucătorilor şansa de a ucide inamici răniţi sau de a-i tortura. „Este foarte greu să faci diferenţa dintre realitate şi joc, astfel că noi cerem să respecte şi mai mult cazurile reale şi să includă reguli pe care le acoperă legislaţia în vigoare“, a precizat François Sénéchaud, şeful CICR responsabil de integrarea şi promovarea legii.
Deocamdată, Bohemia Interactive care produce seria de jocuri „Arma“ a răspuns pozitiv apelului CICR şi vor introduce aceste detalii în jocurile viitoare. „Nu vrem să ascundem realitate“, a a