Direcţia Silvică Prahova creşte fazani pe care îi vinde în Italia. La crescătoria de la Gherghiţa sunt crescuţi anual peste 20.000 de fazani, iar profitul ajunge pana la 70.000 de euro.
Crescatoria, aflata la 25 de kilometri de Ploiești, furnizeaza peste 20.000 de fazani celor mai mari restaurante din Italia, in fiecare an.
Îngrijitorii muncesc din greu ca penele fazanilor, frumos colorate, să fie perfect aranjate. "Fazanii trebuie să arate cât mai frumos, să aibă un colorit cât mai specific. Cozile, cel mai important, să fie stil evantai", spune una dintre ingrijitoare.
Cele mai multe dintre păsări ajung la export. Clienţii de bază sunt italienii, care dau bani grei în restaurante pentru o porţie de fazan.
"Anul acesta am avut producţie de 21.000 şi până la aceasta dată am livrat în jur de 7.000 de fazani. Am livrat 4000 de fazani în Italia, chiar ieri, avem un contract cu o firmă care a promis că în câteva săptămâni se întoarce după alţi 4.000 de fazani", a declarat Bogdan Teodorescu, şeful crescătoriei de fazani.
În România, păsările sunt cumpărate în special pentru popularea fondurilor de vânătoare.
"Suntem clienţi vechi la această fazanerie, suntem foarte mulţumiţi de fazanii pe care îi au. În fiecare an venim şi luăm fazani pentru popularea fondurilor de vânătoare. În jur de 1.000, 1.000 şi ceva, în funcţie de buget", a spus Dănuţ Nicolae, reprezentant Fond de Vânătoare București.
Un kilogram de fazan se vinde cu 7 euro, fără TVA.
Direcţia Silvică Prahova creşte fazani pe care îi vinde în Italia. La crescătoria de la Gherghiţa sunt crescuţi anual peste 20.000 de fazani, iar profitul ajunge pana la 70.000 de euro.
Crescatoria, aflata la 25 de kilometri de Ploiești, furnizeaza peste 20.000 de fazani celor