Planul de administrare a Transelectrica arata ca exista o situatie speciala în ceea ce priveste reteaua de alimentare cu energie a municipiului Bucuresti. "Evolutia prognozata a consumului conduce la necesitatea realizarii unui inel de înalta tensiune din care sa se asigure alimentarea sigura a orasului, prin mai multe injectii spre reteaua de distributie. Derularea proiectului va trebui coordonata cu Operatorul de distributie din zona, respectiv ENEL", se arata in document. Faptul ca "Bucureștiul nu mai este un „exportator” de energie către restul țării, devenind un „importator”, necesitând reconfigurarea rețelei de distribuție de inalta tensiune", este trecut la capitolul amenintari din analiza SWOT a companiei. Vezi in text care sunt oportunităţile, ameninţările, punctele tari si punctele slabe ale companiei.
A fost identificata necesitatea de întarire a capacitatii de transport si a capacitatii de injectie spre reteaua de distributie în anumite zone în care acestea au ajuns, sau vor ajunge la limita, în urmatorii 10 ani, se mai arata in document. Potrivit acestuia, zonele vizate sunt Bucuresti, Tulcea, Constanta si litoral, si zona Sibiu.
Amenintari:
In cadrul analizei SWOT (oportunităţi, ameninţări, puncte tari şi puncte slabe ale unei companii) o amenintare este si tendinta descrescatoare a consumului intern de energie, pe fondul prelungirii crizei economice, cu impact negativ asupra veniturilor si tarifelor pentru serviciile de transport si sistem. O alta amenintare este intarzierea actualizarii strategiei energetice nationale. Ministrul delegat pentru Energie a dat asigurari inca de la inceputul mandatului sau ca in acest an va fi elaborata o noua strategie energetica. Recent, Constantin Nita a admis ca amana realizarea strategiei din motive financiare.Tot o amenintare este aplicarea cu intarziere a legislatiei europene, atat