Nu cădeţi în capcana prejudecăţilor
Fructoza e mai sănătoasă decât zahărul
Este adevărat că zahărul din fructe are un index glicemic mai mic decât zahărul industrial, cu toate astea, pentru ambele soiuri există o limită de 40 de grame pe zi. Prea mult zahăr sporeşte nu doar greutatea corpului, ci şi numărul trigliceridelor din sânge. Acestea duc la îngroşarea arterelor, prin care sângele circulă mai greu.
Sucul fără adaos de zahăr este o băutură indicată pentru diabetici
Notificarea "fără adaos de zahăr" înseamnă, din păcate, că sucului respectiv nu i s-a adăugat zahăr industrial. Cu toate astea, sucurile - în funcţie de fructele din care sunt preparate - conţin între 6 şi 12 grame de zahăr propriu la 100 ml şi de aceea trebuie consumate cu precauţie.
Legumele nu au nici o interdicţie, pot fi consumate fără limită
Nu există nici un aliment care să poată fi mâncat fără limite. Totdeauna iei în greutate când mănânci mai mult decât ai nevoie. Chiar dacă legumele sunt foarte sănătoase.
Bananele au mai mult zahăr decât merele
Este adevărat numai atunci când compari porţii egale. O banană mică cântăreşte, fără coajă, circa 100 g şi conţine circa 21 g zahăr, în vreme ce un măr mare şi frumos cântăreşte, fără căsuţa cu seminţe din mijlocul lui, peste 200 g şi conţine 27 g de zahăr.
Carnea de curcan are mai puţine calorii decât carnea de porc
Este adevărat numai atunci când compari pieptul de curcan cu carnea de porc grasă. Cotletele slabe de porc au aproape acelaşi număr de calorii precum curcanul. De exemplu, 100 g de piept de curcan au 105 calorii, în vreme ce 100 g cotlet de porc au 106 calorii.
Dacă mănânci fructe în loc de dulciuri slăbeşti
O nectarină mare, care cântăreşte 200 g, comparată cu o bucată de ciocolată de 20 g este, ce-