Codul insolvenţei a fost aprobat, miercuri, de Guvern, dar ca ordonanţă de urgenţă, nu ca proiect de lege care să intre în vigoare abia după avizul Parlamentului. Pe 8 octombrie, Consiliul Superior al Magistraturii trebuia să ia în discuţie punctul de vedere al Direcţiei legislaţie, documentare şi contencios nr. 22707/1154/2013 referitor la proiectul de lege privind procedurile de pre-insolvenţă şi insolvenţă.
Într-o postare online, judecătorul Cristi Danileţ, membru al CSM îşi arată dezamăgirea. "Citesc că ieri Guvernul a adoptat prin OUG aşa numitul Cod al Insolvenţei. Codul Insolvenţei, adoptat de Guvern prin ordonanţă de urgenţă
"Mă gândesc că nu mai are niciun rost sa dam avizul pe acest act normativ (necesar potrivit art. 38 alin.3 din Legea 317/2004) (n.r. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii avizează proiectele de acte normative ce privesc activitatea autorităţii judecătoreşti), asa cum e programat pentru marţi pe 8 octombrie la punctul 21 al Plenului CSM.
www.csm1909.ro/csm/linkuri/03_10_2013__60923_ro.pdf.
Pacat de munca colegilor judecători din instanţe si a sectiei de judecatori a CSM care au facut o multime de observatii in ultimele doua saptamani la textul primit de la Guvern... Ei, dar nu e prima data...," este postarea lui Cristi Danileţ.
Lansat de MJ în dezbarere publică
Codul insolvenţei a fost lansat de Ministerul Justiţiei, în dezbatere publică, sub forma unui proiect de lege, iar Guvernul a anunţat, înaintea şedinţei de miercuri, că pe agenda actelor normative a fost inclus şi Codul insolvenţei, tot ca proiect de lege.
La finalul şedinţei de miercuri, însă, Guvernul a anunţat că procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă au fost aprobate prin ordonanţă de urgenţă.
Înaintea şedinţei de guvern, premierul Victor Ponta a afirmat că Guvernul are probleme cu încasările la b