Vânătoarea sălbatică de câini declanşată în alte oraşe din ţară, de recompensele financiare puse la bătaie de primării, nu se va întâmpla şi la Suceava.
Primarul Ion Lungu a declarat ieri că, deşi a avut numeroase solicitări în acest sens, nu are de gând să pună o recompensă pentru prinderea şi aducerea de câini vagabonzi.
„Am văzut că este o modă ca primăriile să anunţe că dau nu ştiu câţi bani pentru prinderea unui câine. Există riscul să ne trezim că plătim să ne fie aduşi câini din alte oraşe sau din comune. E greu de dovedit de unde provine acel câine pe care îl aduc. El îmi aduce câinii din Botoşani sau de la Fălticeni şi ia bani de la Primăria Suceava”, a spus ieri şeful municipalităţii sucevene, la discuţiile purtate cu firmele şi asociaţiile interesate de preluarea gestiunii câinilor comunitari.
Edilul sucevean a anunţat că îşi doreşte externalizarea activităţii de prindere şi întreţinere a câinilor fără stăpân, pentru că primăria nu are angajaţi suficienţi şi nici nu poate face angajări, dar şi pentru că sunt numeroase alte piedici legislative:
„Nu avem cabinet veterinar autorizat conform normelor europene, nu putem cumpăra medicamentele necesare, nici măcar tranchilizantele folosite la prinderea câinilor de pe străzi. De aceea vreau să intrăm într-un parteneriat cu cei care prestează astfel de activităţi, cu redevenţă 0 din partea celor cu care semnăm contractul şi cu un sprijin financiar de la primărie, pentru plata utilităţilor, a personalului şi a altor cheltuieli necesare”, a precizat edilul Sucevei.
Ion Lungu a explicat că se consultă cu toate asociaţiile şi firmele care prestează servicii veterinare, pentru a găsi cea mai bună soluţie de gestionare a fenomenului câinilor vagabonzi, fără „a cădea în capcana cheltuirii inutile a banului public”.
Vânătoarea sălbatică de câini declanşată în alte oraşe din ţară, de recom