Joi seară, o femeie a împuşcat şi omorât o femeie de 34 de ani neînarmată, după o urmărire cu poliţia, în apropiere de Congresul Statelor Unite. De atunci, multe persoane au pus la îndoială decizia forţelor de ordine de a împuşca inculpatul direct.
Daniel Kennedy, expert în acţiunile poliţiei, a declarat pentru „Business Insider” că dacă ofiţerii ar fi tras în cauciucurile maşinii, glonţul ar fi putut ricoşa şi răni o altă persoană.
„Din acelaşi motiv pentru care nu trag în mâna unei personae înarmate”, a scris Kennedy într-un email.
Alţi experţi confirmă teroria conform căreia este periculos să ţinteşti spre roţile unei maşini, inclusiv criminalistul Rick Parent, care a vorbit pe seama subiectului într-un articol postat de Police Policy Studies Council:
„Una din cele mai frecvente cauze de leziune este atunci când poliţiştii încearcă să `tragă în roţi`. Automobilul şi roţile de care se sprijjină sunt realizate, în mare, din oţel. Drumul de beton sau asflat pe care se află vehiculul întregeşte situaţia. Atunci când un glonţ rapid este descărcat în zona maşinii, el ricoşsează în fragmentele de metal. Spre deosebire de scenele reproduse la Hollywood, `ţintirea roţilor maşinii` poate fi o acţiune periculoasă .”
Miriam Carey, femeia care a fost ucisă, joi, prin împuşcare de forţele de ordine după ce a trecut cu autoturismul pe care îl conducea de o baricadă de la Casa Albă (Washington, SUA), suferea de depresie post-natală, potrivit declaraţiilor mamei acesteia.