Oraşe-fantomă există în toată lumea, după ce locuitorii lor au fost obligaţi să fugă din cauza dezastrelor naturale sau din cauza colapsului industriei locale. În China, însă, majoritatea oraşelor noi au rămas părăsite după finalizarea contrucţiilor din cauza aspiraţiilor megalomane ale statului, care risipeşte bani pe proiecte nefezabile, ridicand structuri urbane acolo unde nu este nevoie.
Chenggong: 100.000 de apartamente noi, fără ocupanţi
Proiectul pentru Chenggong, unul dintre cele mai mari orașe-fantomă din Asia, a început să se contureze în 2003, când oraşul Kunming, din apropiere, cu o populaţie de 6.5 milioane de locuitori, a început să devină neîncăpător. Astăzi, vilele de lux şi cele peste 100.000 apartamentele din complexul rezidenţial, stadionul modern, gradiniţele şi centrele comerciale, sunt încă pustii şi neocupate, potrivit Oddee.
Cel mai mare mall din lume, terminat în anul 2005
Situat la marginea oraşului Dongguang, cu aproape 10 milioane de locuitori, New South China Mall nu este doar cel mai mare mall din lume, ci şi cel mai gol centru comercial. Ați putea crede că mall-ul este în plină expansiune, într-un oraş cu o populație de această dimensiune, dar marea majoritate a celor 1.500 de magazine sunt goale, chiar de la finalizarea mall-ul în 2005. Un canal, morile de vânt și replici ale Turnului cu Ceas din Piața San Marco, Veneția și ale Arcului de Triumf din Paris nu sunt suficiente pentru a atrage oamenii la un mall pustiu, cu o infrastructură de transport foarte slabă.
Citeste mai mult pe RTV.NET
Oraşe-fantomă există în toată lumea, după ce locuitorii lor au fost obligaţi să fugă din cauza dezastrelor naturale sau din cauza colapsului industriei locale. În China, însă, majoritatea oraşelor noi au rămas părăsite după finalizarea contrucţiilor din cauza aspiraţiilor megalomane ale statului, care risipeşte ba