Roxana şi Cristi Văduva s-au întors în toamna anului trecut în România şi au investit împreună cu un prieten român 150.000 de euro într-un local cu specific spaniol în centrul comercial Mario Plaza din Calea Dorobanţilor. Plecaţi acum 13 ani în Spania, unde au lucrat pentru mai multe restaurante, cei doi români spun că au decis să o ia de la capăt cu un business propriu, La Rambla, după ce au învăţat peste hotare ce înseamnă lucrul într-un restaurant.
„Acesta este primul nostru business. Am terminat liceul economic şi am început să lucrăm în restaurantele din Capitală, la Intercontinental, la clubul BNR sau la Hotel Park. În 2000 am plecat în Spania, unde am rămas până la finalul anului trecut“, spune Cristi Văduva (38 de ani). Cei doi s-au întors în România din cauza unor probleme familiale, însă spun că au descoperit această oportunitate de business şi au rămas.
„Am decis să aplicăm ce am învăţat în Spania şi să deschidem un restaurant cu specific spaniol, unde să punem accentul pe paella, peşte şi fructe de mare. Am investit banii pe care i-am strâns în perioada în care am stat în Spania. Nu am apelat deloc la bani de la bănci.“ Preţul unei mese la restaurantul La Rambla variază între 30 şi 100 de lei.
La început, cu bani de acasă
Iniţial voiau să deschidă un bar de tapas deoarece credeau că mâncarea spaniolă nu este foarte populară în România, prin comparaţie cu cea din Italia. „Ulterior ne-am dat seama că există pe lângă ambasadori şi personal diplomatic şi turişti români care au stat afară şi s-au întors.“ Cei doi antreprenori spun că au ales să deschidă în Mario Plaza pentru că au găsit spaţiul potrivit, care le permite să aibă şi o sală de mese de 35 de locuri şi un lounge cu alte 35.
Cei doi antreprenori spun că au ales acest spaţiu pentru că se află pe Calea Dorobanţilor, frecventată de persoane cu venituri