Deocamdată, autorităţile nu au găsit o sursă de finanţare pentru a realiza cele 22 de pârtii proiectate la marginea municipiului Săcele, dar şi sania pe şine şi patinoarul, care să fie funcţionale atât în sezonul rece, cât şi în toiul verii
Acum doi ani, municipiile Braşov şi Săcele îşi dăduseră mâna pentru a pune în aplicare un plan grandios în vederea amenajării în Munţii Cailor acelei mai mari staţiuni de schi din Europa de Est. Proiectul a fost apreciat şi de specialiştii în domeniu, membrii ai Clusterului Montagne, care gestionează domeniile schiabile din zona Trois Vallees (din care fac parte si staţiunile Courchevel şi Maribel), care au venit la finele anului trecut în Braşov pentru a vedea proiectul implementat în Poiană şi a le da alte sfaturi edililor în vederea dezvoltării turismului.
Lucrările la staţiunea „Paltinu”, cum a fost botezat proiectul, urmau să înceapă încă de anul trecut, la ieşirea din Săcele, spre Cheia, însă, până acum, nu s-a găsit o sursă de finanţare, ceea ce face ca proiectul să rămână doar un vis frumos. Philippe Meyer, un om de afaceri francez care s-a stabilit la Săcele în urmă cu nouă ani a fost iniţiatorul proiectului. În Franţa a fost instructor de schi, aşa că i-a fost uşor să ghicească potenţialul munţilor care înconjoară municipiul Săcele, astfel că a gândit proiectul de la zero şi le-a prezentat edililor.
Soluţia, un parteneriat public-privat
Deocamdată, edilii din cele două municipii nu au găsit o sursă de finanţare pentru proiect. „Ca şi municipalitate am fi dispuşi să oferim terenul pentru a se realiza proiectul. Ar fi necesară realizarea unei entităţi care să acceadă spre fonduri europene sau spre alte surse de finanţare, eventuali investitori privaţi ca să vină şi să investească în acest proiect”, a precizat Geczi Gellert viceprimar al municipiului Săcele.
Un proiect grandios cu p