Vineri, 4 octombrie, la Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Timişoara, specialiştii în servicii educative speciale, furnizorii de activităţi educative şi beneficiarii – copii cu cerinţe educative speciale, hipoacuzie şi implant cohlear – au sărbătorit Ziua internaţională a educaţiei.
Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Timiş au asigurat că fiecare şcoală cu copii care au nevoie de sprijin vor beneficia de asistenţă calificată şi susţinere în educaţie pe materii de studiu.
Direcţia pentru Protecţia Copilului Timiş a fost reprezentată de Dana Ilcan. De asemenea, Centrul Şcolar de Educaţie Inclusivă „C. Pufan” şi-a prezentat oferta educaţională şi a promis sprijinul prin încheierea de contracte de parteneriat cu diferite şcoli. Asociaţia copiilor cu implant cohlear „Ascultă Viaţa” Timiş, prin vicepreşedintele Dănuţ Loghin, alături de părinţi şi copii, de asemenea, şi-a prezentat oferta educaţională şi ce proiecte a pus în practică.
„Este important să se ştie cum au evoluat copiii implantaţi la vârste diferite şi educaţi în medii diferite. Nu e deloc de neglijat efortul părinţilor, specialiştilor logopezi şi al şcolii. Marele merit este al copilului care a muncit şi s-a lăsat modelat. În cel mai scurt timp, va demara colaborarea acestor instituţii, cu nevoile copiilor în prim plan şi individualizate. Munca este elementul cheie al succesului în educaţie. Trebuie să remarcăm că Ignea Marius este cel mai activ membru pe forumul asociaţiei Ascultă Viaţa, ca persoană implantată cohler la maturitate şi care se oferă să-şi prezinte experienţa în sprijinul acestui nou tip de recuperare - după implant, ca hipoacuzic, cu metode tradiţionale”, a spus prof. Niucoleta Mărghitaş, directorul Şcolii din Liebling.
Echipa de sprijin de la Liebling a adus elevii, specialiştii şi cadrele didactice, dar şi volunt