Stilul de viață stresant, alimentația nesănătoasă suprasolicită sistemul natural de apărare al organismului împotriva acidității, iar acizii sunt neutralizați cu ajutorul mineralelor alcaline. Aceste minerale se regăsesc în conținutul chimic al apei Malnaș, o apă minerală terapeutică relansată pe piața românească după ample studii medicale privind eficiența sa terapeutică.
Începuturile istoriei Izvorului Maria, după cum a fost numit de către localnici, dintre dealurile Malnașului din județul Covasna, se pierd în negura vremurilor. Apa a fost utilizată, în trecut, de nobili pentru ameliorarea simptomelor bolilor gastro intestinale, dar și cu scop profilactic. Din 1904 a început să fie îmbuteliată și utilizată la scară largă până în 2008, când proprietarii izvorului, familia Toth, a decis să reinvestească în procesul de tehnologizare.
Un secret al naturii descoperit de oameni
Apa minerală se formează la mare adâncime în scoarța terestră și, în drumul său spre suprafață, unde țâșnește ca un izvor artezian, captează minerale și săruri, se îmbogățește permanent cu dioxid de carbon. Pentru a-i fi păstrate proprietățile chimice și ambalajul se cere a fi unul adecvat. ”Are condiții speciale de îmbuteliere. Am concretizat eforturile noastre în protejarea izvorului și pentru asta am construit și am creat un proces tehnologic unic, invator, care este și in curs de brevetare. Prin procesul acesta tehnologic apa ajunge la recipienți speciali, de ceramică, care permite să rămână calitățile apei, adică să nu precipiteze mineralele din apă”, a explicat Toth Endre, director executiv SC Orvell SRL.
Astfel, apa are primul contact cu aerul doar când este turnată în pahar.
Confirmarea eficacității terapeutice
Pentru a-i dovedi eficacitatea terapeutică în bolile gastroenterologice familia Toth a solicitat un studiu medical și în Târgu-Mur