de C. MIERLUŞCĂ
06 octombrie 2013 22:23
1 vizualizare
A-A+ Pentru a nu înmuguri cartofii, pune în pungă, lângă ei, un măr.
Dacă vă mai rămâne vin în sticlă, congelaţi-l în cuburi, în tăviţă, şi îl puneţi uşor în supe sau sosuri. Totul are o savoare deosebită.
După ce fierbeţi paste sau cartofi, răciţi apa şi folosiţi-o pentru a uda florile din apartament. La fel veţi proceda şi cu ceaiul rămas. Apa şi ceaiul conţin nutrienţi. Atunci când vreţi să dezgheţaţi carnea de la congelator, turnaţi oţet peste ea. Nu doar că va frăgezi carnea, dar se va dezgheţa şi mai repede.
Substanţa din ceapă care provoacă lăcrimarea ochilor se află la rădăcina cepei. Tăiaţi această parte într-o formă conică şi îndepărtaţi rădăcina. Cafeaua se păstrează cel mai bine în frigider. Fie că este boabe, fie că este măcinată.
Cel mai bun deodorant pentru frigider este cărbunele activ. Absoarbe mirosurile din frigider şi congelator.
Dacă sarea se umezeşte, puneţi câteva boabe de orez în solniţă pentru a absorbi excesul de umezeală.
Dacă pâinea nu mai e proaspătă, puneţi o bucată de ţelină proaspătă, curăţată, în pungă şi închideţi-o la gură. Aceasta redă pâinii gustul proapăt şi textura moale.
Pentru a refolosi uleiul de gătit, fără să se simtă tot ce a fost gătit anterior în acesta, adăugaţi o bucată de ghimbir. Ghimbirul elimină orice aromă sau miros neplăcut.
Pentru a păstra salamul proaspăt mai mult timp, ungeţi partea tăiată cu puţin unt. Orezul rămâne întreg şi alb dacă se adaugă în apa de fiert o felie de lămâie.. de C. MIERLUŞCĂ
06 octombrie 2013 22:23
1 vizualizare
A-A+ Pentru a nu înmuguri cartofii, pune în pungă, lângă ei, un măr.
Dacă vă mai rămâne vin în sticlă, congelaţi-l în cuburi, în tăviţă, şi îl puneţi uşor în supe sau sosuri. Totul are o savoare deosebită.
După ce fierbeţi paste sau cart