Într-un cort imens, specialiştii în bucătării internaţionale au încercat, în acest weekend, să satisfacă cele mai pretenţioae gusturi. Oamenii s-au putut delecta cu bunătăţi tradiţionale ungureşti, chinezeşti, nemţeşti, dar şi româneşti sau americane, la preţuri pentru toate buzunarele.
Un meniu cu două feluri de mâncare la standul destinat bucătăriei tradiţionale thailandeze, de exemplu, costa 20 de lei şi conţinea bruschete tai de vită (11 lei) şi o supă tom yum, iute de îţi ia gura foc (9 lei).
Cel mai scump fel de mâncare a fost realizat în bucătăria nemţească, practic cel mai pretenţios fel de mâncare întâlnit la Festivalul de Bun Gust, de la Sibiu: angus la tigaie cu sos de fructe de pădure, servit pe pat de cartofi copţi. Pentru acesta trebuia să scoţi din buzunar 30 de lei.
Au gătit şi foştii concurenţi de la Masterchef
Cel mai mare success l-a avut, însă, vinul fiert. Deoarece vineri şi sâmbătă seară în Sibiu erau zero grade Celsius, miile de degustători de mâncare au consumat tot stocul de vin fiert cu care se pregătiseră organizatorii.
La deschiderea primei ediţii a Festivalului a fost prezent şi primarul Sibiului, Klaus Iohannis. Acesta nu a dorit să consume niciun fel de mâncare, dar a fost încântat de preparatele din bucătăria ungurească şi a vorbit câteva minute cu bucătarii nemţi. Şi bucătarii Masterchef au fost la Sibiu. Ei au gătit un somon în sos tartar în cadrul demonstraţiei, dar au asistat şi la concursurile destinate publicului: să recunoască ingredientele dintr-un anumit preparat. De asemenea, cei trei bucătari renumiţi nu s-au dat de o parte nici la proba de tăiat ceapă.