Bălşenii nu se vor putea bucura de izolaţii termice ale blocurilor cu sprijinul autorităţilor şi Uniunii Europene nici iarna următoare. Locuitorii oraşului de pe Olteţ vor resimţi lipsa izolaţiei termice mai acut decât cei din alte oraşe, deoarece localitatea nu este conectată nici la reţeaua de încălzire.
Bălşenii trebuie să se descurce cum pot pentru a-şi încălzi locuinţele şi pentru a reduce pierderile de căldură. Dacă încălzirea centralizată a devenit deja un motiv de nostalgie pentru mulţi locuitori ai acestei urbe, anunţul făcut de autorităţi conform căruia este vizată izolarea tuturor blocurilor din oraş printr-un proiect care aşteaptă finanţare le-a dat speranţe oamenilor. Proiectul va fi preluat şi în Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU) 2014-2020, însă, din păcate, gerul iernii care se apropie cu paşi repezi nu va fi combătut cu un astfel de proiect.
Reţeaua de termoficare nu va mai fi pusă în funcţiune
Întreruptă de mai mulţi ani, reţeaua de termoficare din Balş a fost dezmembrată bucată cu bucată de locuitorii din Balş, pentru a o vinde la fier vechi. Cei care şi-au permis, şi-au instalat centrale termice proprii, însă cei mai mulţi se văd nevoiţi să se încălzească la ochiul aragazului sau la sisteme improvizate care funcţionează pe bază de curent sau gaze naturale. De remarcat este totuşi că, înainte cu un an să se renunţe la el, sistemul de termoficare fusese modernizat. Singura instituţie care mai primea căldură de la Aquatrans prin sistemul centralizat era Liceul Teoretic „Petre Pandrea”, iar această iarnă se anunţă una problematică şi pentru această instituţie de învăţământ.
Anveloparea blocurilor, doar o iluzie
În decursul unei conferinţe de presă din vara anului trecut, care avea ca subiect de dezbatere proiectul „Oraşul Nou”, Mădălin Teodosescu, edilul din Balş, vorbea despre un proiect c