Festivalul Toamnei a fost realizat cu sprijinul Grupului Agrana România și al Primăriei Roman. Bucătari din diverse zone istorice ale țării și din străinătate s-au întrecut în rețete și tehnici de preparare.
Romanul a fost, între 5 și 6 octombrie, gazda primei ediții a Festivalului Toamnei. Manifestarea a fost organizată și finanțată de Grupul Agrana România, cu sprijinul logistic al Primăriei Roman. Printre participanții la eveniment s-au aflat Culiță Tărâță, președintele Consiliului Județean Neamț, primarul municipiului Roman, Laurențiu Dan Leoreanu, reprezentanți ai autorităților locale, reprezentanți ai Grupului Agrana România, deputatul PDL Elena Udrea, inginer Vasile Balcan, directorul SC Marsat SA Roman, Radu Zărnescu, reprezentantul Asociației Culturale Euro-Est Alternativ.
Scopul evenimentului a fost promovarea tradițiilor culinare de toamnă și a obiceiurilor populare de pregătire a alimentelor pentru iarnă. Alături de echipe de bucătari din diverse zone istorice ale țării, la manifestare au participat și profesioniști din țări precum Albania, Croația și Serbia, Grecia, Malta, Ungaria, care s-au întrecut în rețete și tehnici de preparare a produselor. Centrul orașului a fost ocupat și de standurile unor agenți economici care comercializează produse alimentare procesate prin tehnici naturale. Toate preparatele românești și străine au fost gătite în fața vizitatorilor. Dorința de a cunoaște tradițiile gastronomice ale altor popoare a fost foarte mare, fapt dovedit de numărul mare de vizitatori prezenți în cele două zile ale festivalului.
Grupul Agrana România și Primăria Roman, un parteneriat trainic
Evenimentul a fost deschis de Radu Zărnescu, reprezentantul Asociației Culturale Euro-Est Alternativ, care a evidențiat importanța bunei colaborări între organizatori în realizarea evenimentului: ”Ne aflăm la Roman datorită brandului «Zahă