Azi dimineață, în jurul orei 4.30, a avut loc un cutremur care a fost simțit și în Capitală. EVZ vă arată care sunt clădirile care ar putea fi afactate în cazul unui cutremur puternic. Primăria Capitalei este cea care gestionează programul de consolidare. În ultimii ani, punerea în siguranță a imobilelor s-a desfășurat în ritmul melcului
Un seism cu magnitudinea 5,5 s-a produs duminică dimineața, în zona Vrancei, transmite Institutul Național de Fizică a Pământului. Cutremurul a fost resimțit in mai multe orașe din țară.
După fiecare seism mai puternic, oamenii sunt îngrijorați, mai ales cei care locuiesc în clădiri pe care este lipită celebra bulină roșie- care arată că imobilul prezintă risc seismic.
Uni au plecat de acasă astăzi cu copiii, de frica cutremurului, iar azi dimineață multă lume s-a trezit și a intrat pe internet: să vadă cât de mare a fost, fiind blocată pagina de internet a Institutului de Fizică a Pâmântului ceva timp, iar mulți nu au mai dormit de teama unei replici.
EVZ vă prezintă lista întocmită de Primăria Capitalei și în care sunt trecute imobilele cu risc seismic
Primăria Capitalei ar trebui să facă consolidare. Ce a promis și ce a făcut Sorin Oprescu până acum
Potrivit legii, Municipalitatea este cea care gestionează programul de consolidare a imobilelor din Capitală, edilii de sectoar neavând competențe.
Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, în luna iunie a acestui an că a consolidat 30 de clădiri de când a venit la primăriei în 2008. Numai că, potrivit cifrelor apărute în presă, au fost consolidate doar 14 blocuri. „E puțin față de ce am putea face dacă ar exista bani. Nu au existat”, a declarat Oprescu, citat de mediafax.ro.
Sorin Oprescu a mai anunțat că Primaria va face o hartă de risc seismic a Bucureștiului, care nu o va face publică- pentru a nu speria populația și a nu fi la di