Federaţia Naţională Mine Energie s-ar putea alege cu o plângere penală în cazul în care reprezentanţii Complexului Oltenia consideră că pagubele produse imobilului din Debarcader, evacuat săptămâna trecută, impun o astfel de sesizare. Conducerea companiei susţine că urmează să fie făcută o evaluare şi, ulterior, se va lua o decizie în acest caz. Nemulţumiri există deja, mai ales că spaţiile respective au fost lăsate „ca după război”, după cum apreciază directorul de Resurse Umane al CEO, Ion Răuţ.
Directorul Răuţ a precizat că, în primul rând, foştii chiriaşi nici măcar nu ar fi trebuit să ocupe spaţiul respectiv, pentru că invocă o convenţie care, de fapt, nu prea există. Mai mult, spune Răuţ, modul în care s-a făcut evacuarea a stârnit destul de multe nemulţumiri la Complexul Oltenia, proprietarul spaţiului respectiv. „În primul rând, cei care sunt evacuaţi de acolo nu ar fi trebuit să ocupe spaţiul respectiv, pentru că nu sunt cei cu care noi am avea o convenţie, respectiv sindicatele miniere. Asta ca să nu mai adăugăm şi faptul că nici acea convenţie nu prea este valabilă, nu prea există, dacă vreţi. Nemulţumitor este însă faptul că în urma celor care au evacuat clădirea a rămas ca după război. Am văzut materiale împrăştiate, pereţi distruşi, tocărie lipsă şi tot felul de astfel de lucruri. Nu în ultimul rând, am remarcat că în imobilul respectiv îşi făcuseră cuib tot felul de entităţi, ca să spun aşa, altele decât cele cu care se presupune că am avea noi o convenţie. Sunt lucruri care, aşa cum am spus, ne deranjează destul de mult, mai ales în calitatea noastră de proprietari ai imobilului”, a precizat Răuţ.
„Vom face o evaluare a pagubelor”
În ceea ce priveşte o posibilă plângere penală, Răuţ a evitat un răspuns direct, însă a precizat că va fi făcută o evaluare, în aşa fel încât să se poată stabili exact dimensiunea pagubelor rămase în urma