Accesarea creditelor bancare a impulsionat cererea pentru produsele de asigurare de viaţă, clienţii dorind să diminueze riscurile aferente derulării unui contract de împrumut, potrivit Violetei Ciurel, preşedinte şi CEO AXA Asigurări. Acest tip de produse continuă să fie, însă, slab accesat, comparativ cu ţările din Europa de Vest, una dintre cauze reprezentând-o lipsa conştientizării oamenilor asupra importanţei protecţiei familiei, ne-a precizat domnia sa. În ultimii ani, persoanele care încheie o poliţă de asigurare de viaţă atunci când iau un credit fac acest lucru nu doar la recomandarea băncii, ci şi pentru a se pune la adăpost în cazul unor situaţii neprevăzute, a mai afirmat Violeta Ciurel.
(Interviu cu Violeta Ciurel, preşedinte şi CEO AXA Asigurări)
Reporter: Cum a evoluat piaţa asigurărilor odată cu introducerea creditelor bancare cu asigurare ataşată?
Violeta Ciurel: Piaţa asigurărilor de viaţă a fost impulsionată în perioada în care băncile au recomandat clienţilor să încheie asigurări de viaţă în cazul accesării unui credit imobiliar. Însă, aşa cum a venit acest "ajutor", tot la fel s-a şi retras, mai ales că în ultimii ani, din cauza crizei economice, achiziţiile de locuinţe au scăzut, implicit şi cererea de credite şi asigurări de viaţă ataşate creditelor imobiliare.
Reporter: Ce schimbări a provocat introducerea pachetelor care conţin asigurări ataşate creditelor?
Violeta Ciurel: Asigurările de viaţă ataşate creditelor sunt de obicei produse simple, care acoperă doar riscuri standard, cu sume şi perioade asigurate legate de condiţiile de acordare a creditului.
Reporter: Cum s-au modificat vânzările după introducerea asigurărilor în pachetele bancare, comparativ cu perioada anterioară?
Violeta Ciurel: În perioada de boom imobiliar, când creditele erau frecvent accesate, tot mai mulţi clienţi s-au arăta