Cutremurele din ultima perioada, dar si inundatiile din aceasta toamna arata, inca o data, cat de importante sunt asigurarile pentru locuinte. Si daca romanii nu prea s-au inghesuit in prima parte a anului sa-si protejeze casele, in ultimele luni din acest an par sa fi constientizat care sunt riscurile.
Probabil ca seismul care a zguduit Bucurestiul sambata noaptea i-a facut pe multi sa se gandeasca la asigurarea locuintelor si a bunurilor din ele. Cutremurul din zona Vrancea, cu magnitudine de 5,5, a fost cel mai puternic din ultimii patru ani, dupa cel de magnitudine 5,7 produs la 25 aprilie 2009, a declarat la Realitatea TV Mircea Radulian, directorul Institutului pentru Fizica Pamantului.Anul acesta, in zona Vrancea s-au mai produs 6 cutremure cu magnitudinea de cel putin 4 grade.
De asemenea, in zona seismica Galati a avut loc o secventa de 187 evenimente seismice, in intervalul 23 septembrie – 5 octombrie 2013, cu magnitudinea ML cuprinsa intre 0.5 si 3.9, conform Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pamantului. Dintre acestea peste 30 de cutremure cu magnitudine de peste 2,5 grade pe scara Richter. Cel mai puternic a avut 3,9 grade si s-a produs pe 29 septembrie.
Judetul Galati nu a fost ocolit nici de inundatii in aceasta toamna, mii de persoane fiind evacuate din calea apelor.
Mai multe locuinte asigurate pana la finalul anului
„In principiu, ne asteptam ca numarul locuintelor asigurate sa creasca si, in functie de solutiile pe care le vor genera asiguratorii emitenti de polite facultative s-ar putea inregistra si o crestere a subscrierilor din vanzari de polite obligatorii si facultative, cumulat”, au declarat pentru DailyBusiness.ro oficialii Allianz-Tiriac Asigurari.
La randul sau, Adrian Marin, CEO-ul Generali Romania, a aratat ca la finele anului 2012, 43% din lo