Asociația Valea Sebeșului a organizat în acest weekend, la Casa Faur, o șezătoare ca în vremurile de demult. Femei care stau în jurul fusului, bărbații care întrețin atmosfera cu fluierul și produse tradiționale specifice zonei, toate acesta au făcut ca participații să retrăiască pentru câteva momente serile în care se adunau la șezătoare.
Cei care nu au avut ocazia să trăiască în vremurile când se adunau la șezătoare sau cei care și-au dorit să retrăiască aceste momente au putut să o facă în acest sfârșit de săptămână, la Casa Faur. Asociația “Valea Sebeșului Turism Rural” a organizat o șezătoare tradițională cu tot ce impune un astfel de eveniment. „Acțiunea se desfășoară într-un cadru amenajat tradițional cu straie țesute. Gazda pregătește pentru musafiri diverse preparate tradiționale și îi omenește cu vin și țuică.
Fetele și femeile mai în vârstă vin cu lucruri de mână, cum ar fi torsul lânii, croșetatul, cusutul cămășilor, țesutul la război, dar și altele. De cealaltă parte, bărbații mențin atmosfera cu fluiera, iar băieții invită fetele la joc.
La această întâlnire tradiţională, se cântă, se joacă, se spun legende, se mănâncă și se bea. Scopul șezătorii este reprezentat de întâlnirea dintre cei tineri cu cei mai în vârstă, au precizat organizatorii.
De la șezătoarea de pe Valea Sebeșului nu au lipsit nici delicioasele preparate tradiționale: caș de Loman, miel la ceaun cu mămăligă, brânză de burduf, clătite pe lespede cu urdă și mărar, cricală de porc cu mămăligă, balmoș dar și altele.
Asociația “Valea Sebeșului Turism Rural” a fost înființată în anul 2004. Prin activitatea desfășurată, urmărește să îndeplinească următoarele obiective: promovarea și dezvoltarea activității de turism în spațiul rural, încurajarea menținerii culturii tradiționale din Munții Sebeșului (artizanat, arhitectură populară, obiceiuri și tradiții populare,