Toamna este un anotimp in care multe fructe si legume sunt culese, multe dintre acetea putand face minuni pentru sanatatea noastra.
Sfecla
Sfecla este buna pentru a purifica ficatul, fiind bogata in folati, potasiu si vitamina C. Daca este consumata cruda, ea contine betaina, cu proprietati anti-inflamatorii in corp, scrie care2.com.
Fitonutrientul care ii confera culoarea specifica este un aliat puternic in lupta impotriva cancerului, sustin specialistii.
Morcovii
Beta carotenul pe care morcovii il contin este si el foarte important pentru sanatatea corpului nostru. Consumul de morcovi cruzi ajuta celulele corpului, previne imbatranirea, cataracta si chiar cancerul.
Conform expertilor americani (Department of Agriculture), consumul de doi morcovi zilnic reduce nivelul colesterolului cu 20% la oamenii cu asemenea probleme.
Dovlecii
Ca si morcovii, dovlecii sunt plini de beta caroten. Ei reprezinta si o resursa bogata de carbohidrati, acestia controland nivelul glicemiei in sange.
In plus, semintele de dovleac sunt pline de proteine si zinc, acestea fiind esentiale pentru un sistem imunitar puternic.
Zincul este important si pentru sanatatea prostatei. Semintele de dovleac pot fi coapte cu ulei de masline si sare, gustul lor fiind unul deosebit.
Toamna este un anotimp in care multe fructe si legume sunt culese, multe dintre acetea putand face minuni pentru sanatatea noastra.
Sfecla
Sfecla este buna pentru a purifica ficatul, fiind bogata in folati, potasiu si vitamina C. Daca este consumata cruda, ea contine betaina, cu proprietati anti-inflamatorii in corp, scrie care2.com.
Fitonutrientul care ii confera culoarea specifica este un aliat puternic in lupta impotriva cancerului, sustin specialistii. @N_